Συνέντευξη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Managing Director - Anatolia Hotels Thessaloniki


1. Το ξενοδοχείο σας είναι ένας κρίκος στην αλυσίδα του thessbrunch. Τι ήταν αυτό που κέντρισε το ενδιαφέρον σας, ώστε να δηλώσετε συμμετοχή; Το Thessbrunch ήταν από την αρχή μια πολύ έξυπνη ιδέα για να προβληθούν και να επανασυστηθούν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων της πόλης στο κοινό. Ως Anatolia Hotels καθώς επενδύουμε αρκετά πάνω στη γαστρονομία μας θέλαμε απο την αρχή να συμμετέχουμε στο πρότζεκτ και να προσφέρουμε στον κόσμο κάποια από τα ιδιαίτερα και πρωτότυπα πιάτα και γεύσεις μας.

2. Η φθινοπωρινή συνέχεια του thessbrunch στην όμορφη ταράτσα του ξενοδοχείου Αnatolia Hotels Thessaloniki αναμένεται να μας προσφέρει νέες γεύσεις από γωνιές της Ελλάδας. Πως προέκυψε αυτή η γαστρονομική επιλογή; Ο σεφ του ξενοδοχείου Νικόλας Στεφανίδης ήθελε από την αρχή να παρουσιάσει τέσσερις γωνιές απο την πλούσια Ελληνική Παράδοση. Θα υπαρξουν συνεπώς λιχουδιές και εδέσματα από την Μακεδονία/Θράκη, Κρήτη, Ήπειρο και τον Πόντο. 4 περιοχές με υλικά αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους αλλά ισάξια σε νοστιμιά και γεύση.

3. Το thessbrunch μενού μήπως σηματοδοτεί μια γενική γευστική διεύρυνση της κουζίνας σας; Τι σχεδιάζει το Αnatolia Hotel για τη νέα σεζόν; Το Thessbrunch κατά τύχη συνέπεσε χρονικα με την έναρξη του νέου καταλόγου brunch που αποφασίσαμε να λειτουργήσουμε στο ξενοδοχείο μας τα σαββατοκύριακα οπότε ήταν για εμάς ο καλύτερος τρόπος να το προωθήσουμε στην αγορά της πόλης. Πέραν αυτού λειτουργεί φυσικά, από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ καθημερινά, το εστιατόριο μας Aqua στο ισόγειο του ξενοδοχείου καθώς και το καλοκαιρινό Secret Rooftop Terrace. Διαθέτουμε μια light gourmet κάρτα με μεγάλη ποικιλία πιάτων κυρίως με Ελληνικές και Μεσογειακές επιρροές και μια πλούσια κάρτα κρασιών. Τεέος υπάρχουν και τα διάφορα events και θεματικά γεύματα που οργανώνουμε μέσα στο χρόνο που μαζεύουν αρκετό κόσμο και σκοπεύουμε να τα διατηρήσουμε.

4. Πως θα περιγράφατε με λίγες λέξεις την "προσωπικότητα" του ξενοδοχείου, αλλά και της κουζίνας του Anatolia Hotel; Η προσωπικότητα του ξενοδοχείου μας ειναι οι άνθρωποι μας… We are our people... Αυτή η φιλική και αληθινή προσωπικότητα της ομάδας μας σε συνδιασμό με τους μοντέρνους χώρους του ξενοδοχείου ειναι που προσφέρουν στους επισκέπτες μας την εμπειρία φιλοξενίας Anatolia. Η κουζίνα μας χαρακτηρίζεται προσιτή με πιάτα καθημερινά και απλά προετοιμασμένα με πολύ μεράκι.


Γιατί η Θεσσαλονίκη είναι - μεταξύ άλλων - ελκυστικός γαστρονομικός προορισμός; Πόσο ψηλά πιστεύετε ότι μπορεί να φτάσει ο προορισμός στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών που ταξιδεύουν για αυτό το λόγο;

Ο περισσ;oτερος κόσμος που επισκεπτέται τη Θεσσαλονίκη γνωρίζει πολύ καλά οτι η πόλη έχει εξαιρετική γαστρονομία που πηγάζει από τα παλιά χρόνια. Καθώς διαθέτει πολλές επιρροές, από τους κατοίκους της που προέρχονταν από πολλά μέροι, έχει δημιουργήσει μια πολυπολυτισμική κουζίνα με υπέροχες γεύσεις. Βλέπουμε επίσης καθημερινά να προστίθενται καινούριες κουζίνες και μαγαζιά που συντελούν σε όλο αυτό. Πιστεύω οτι θα πρέπει αυτό να βρίσκεται στα πρώτα στοιχεία που προβάλλουμε για την πόλη μας. Ως πόλη, για να θεωρηθούμε διεθνής τουριστικός προορισμός, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας άλλα με συντονισμένες προσπάθειες μπορούμε να προσεκλύσουμε το ποιοτικό κοινό που θέλουμε.

6. Η οικογένεια Χρυσοχοΐδη έχει μακρά ιστορία στον ξενοδοχειακό τομέα η οποία ξεκινά στο μακρινό 1928 με το άνοιγμα του ξενοδοχείου «Όλυμπος» στην Κομοτηνή. Ποιο το όραμα σας για τον όμιλο Anatolia Hotels; Το όραμα μας ειναι να δημιουργήσουμε μια αλυσίδα καταλυμάτων που θα διακατέχονται από τις ίδιες αξίες και αρχές που είχαμε οόαν ξεκίνησε η οικογένια μας. Τη ζεστή ανθρώπινη φιλοξενία και το χαμόγελο. Στρατηγικά προσπαθύμε να αναπτυχθούμε σε όλη την Ελλάδα προσθέτοντας city hotels ως Anatolia αλλα και ανεξάρτητες βίλλες στο δικτυό μας.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

#thessbrunch

 Email: thessbrunch@tha.gr

 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017  Proudly envisioned by Thessaloniki Hotels Association