Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τον σεφ του Golden Star City Resort κ. Σωκράτη Αρβανίδη.

Μικρός τρύπωνε στην κουζίνα της γιαγιάς του σε οικογενειακές συγκεντρώσεις καθώς τον γοήτευαν οι μυρωδιές και η διαδικασία της μαγειρικής. Ακολούθησε το δρόμο της γαστρονομίας διότι αποτελεί την γευστική αιτία που ενώνει τους ανθρώπους γύρω από ένα τραπέζι. Είναι ο σεφ του ξενοδοχείου Golden Star City Resort!

Πόσο επωφελής για την γαστρονομία της Θεσσαλονίκης είναι η πρωτοβουλία του thessbrunch;

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μπορεί να συνεισφέρει σημαντικά στην προβολή της γαστρονομικής ταυτότητας της πόλης αναδεικνύοντας και αναδημιουργώντας τις τοπικές συνταγές τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Στο thessbrunch μενού του Golden Star βρίσκουμε το πιάτο με τη στραπατσάδα σε φωλιά από φρυγανισμένο κουλούρι Θεσσαλονίκης. Αν η Θεσσαλονίκη είχε γεύση θα μπορούσε να ήταν αυτή;

Το κουλούρι γαστρονομικά θα έλεγα πως συμβολίζει τη Θεσσαλονίκη και ο συνδυασμός του με τη στραπατσάδα προσωπικά με γυρνάει σε παλιές αναμνήσεις και συνήθειες που με το πέρασμα του χρόνου ίσως να έχουν ξεχαστεί, μα πλέον αναβιώνουν.   

Ποιες μυρωδιές έχετε κρατήσει από τα παιδικά σας χρόνια και κατά πόσο σας επηρέασαν ώστε να ασχοληθείτε με το χώρο της γαστρονομίας;

Πάντα τρύπωνα στην κουζίνα της γιαγιάς όπου τα αρώματα του φρέσκου βουτύρου, των μυρωδικών αλλά και των διαλεχτών καρυκευμάτων αποτυπώθηκαν βαθιά μέσα μου όπως επίσης αξέχαστες αναμνήσεις με όλη την οικογένεια γύρω από την τραπεζαρία. Μεγαλώνοντας λοιπόν ίσως θέλησα κι εγώ με τον τρόπο μου να ενώσω ανθρώπους γύρω από το τραπέζι.

Ένας επαγγελματίας σεφ τι μαγειρεύει καθημερινά στο σπίτι του;

Ένας επαγγελματίας σεφ συνήθως έχει ελάχιστο χρόνο για να μαγειρεύει καθημερινά στο σπίτι του. Προσωπικά χρησιμοποιώ την κουζίνα του σπιτιού μου περισσότερο πειραματικά δοκιμάζοντας καινούργιες ιδέες, προϊόντα και τεχνικές.    

Ποια συνταγή αγαπάτε να μαγειρεύετε περισσότερο και γιατί;

Δύσκολα θα μπορούσα να απομονώσω μια συνταγή σαν αγαπημένη. Πολύ εύκολα όμως μπορώ να πω πως αγαπώ να μαγειρεύω με φρέσκα και ποιοτικά υλικά θέλοντας έτσι να τονίσω τη σημασία τους σε κάθε είδους συνταγή. 

Περιγράψτε μας με τρεις λέξεις το εστιατόριο του Golden Star.

Ελληνικό. Παραδοσιακό. Προσιτό. 


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

#thessbrunch

 Email: thessbrunch@tha.gr

 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017  Proudly envisioned by Thessaloniki Hotels Association