Η φρέσκια εκδοχή της ελληνικής κουζίνας από τον κ. Κωνσταντίνο Μπαμπάθα - Executive Chef του Electra


1) ​Πόσο σημαντικό project είναι το thessbrunch για τη Θεσσαλονίκη και τα ξενοδοχεία που συμμετέχουν σε αυτό; Προσφέρει την απαιτούμενη γευστική ανανέωση που είχε ανάγκη η πόλη; Στη Θεσσαλονίκη η γαστρονομία και ο τουρισμός συνδέονται πολύ στενά. Θεωρώ πολύ επιτυχημένη την ιδέα μιας τέτοιας διοργάνωσης, γιατί δίνεται η δυνατότητα να αναδειχτεί η πλούσια γαστρονομική ταυτότητα της πόλης μέσα από τα ξενοδοχεία της και να εμπλουτιστεί με νέες γευστικές προτάσεις.


2) Πιο καλοκαιρινό κοκτέιλ από τον πλούσιο κατάλογο του Electra Palace έχει κατά τη γνώμη σας τη γεύση που θυμίζει Θεσσαλονίκη; Ποιότητα, διαλεχτά αποστάγματα και πλήθος επιλογών: το Road to Summer Cocktails είναι ο νέος καλοκαιρινός κατάλογος του ξενοδοχείου. Μία θεματική λίστα για το ταξίδι στο καλοκαίρι, τις τοπικές γεύσεις και αναμνήσεις, ο οποίος δημιουργήθηκε με πολλή αγάπη και προσοχή. Προσωπικά ξεχωρίζω το E55 Route (Ευρωπαϊκή οδός που συνδέει το νότο με το βορρά) με μαρμελάδα κυδώνι καθώς και το Pietra Nera Mare (παραλία Χίου Μαύρα Βόλια) με σπιτικό σιρόπι ιβίσκου και μαστίχα Χίου.

3) Ως νέος Executive chef του Electra Palace τι σχέδια έχετε για το μέλλον του εστιατορίου; Οι Orizontes είναι ένας καταπληκτικός χώρος στο κεντρικότερο σημείο της πόλης. Οι πελάτες μας έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη θέα στη θάλασσα και την πλατεία Αριστοτέλους σε μια διαφορετική πιο ήρεμη ατμόσφαιρα. Βασική μου επιδίωξη είναι μαζί με την ομάδα μου να προσφέρουμε στους φιλοξενούμενους μας ιδιαίτερες γεύσεις, από τα πιο φρέσκα υλικά, με τελικό στόχο την ανάδειξη της ελληνικής γαστρονομίας. Αυτό αποτυπώνεται στο νέο μας μενού που έχει έντονα τα αρώματα του τόπου μας, σε μια πιο φρέσκια εκδοχή της ελληνικής κουζίνας. 4) Ο εκμοντερνισμός κλασικών γεύσεων με σύγχρονες πινελιές είναι το βασικό συστατικό διατήρησης της γαστρονομικής μας παράδοσης και της επιτυχίας μας ως γαστρονομικού προορισμού; Πρόκειται ουσιαστικά για μια χρυσή τομή. Είναι σημαντικό να ακολουθούμε τις εξελίξεις της γαστρονομίας που περιλαμβάνει καινούργιες τεχνικές, με βάση όμως την παραδοσιακή τοπική κουζίνα, έτσι ώστε να κρατάμε το ενδιαφέρον του γαστρονομικού κοινού μας.

5) Σε ποια ηλικία μαγειρέψατε πρώτη φορά και τι συνταγή φτιάξατε;

Δεν θυμάμαι σε ποια ηλικία μαγείρεψα πρώτη φορά, πρέπει να ήμουν πραγματικά πολύ μικρός. Θυμάμαι όμως χαρακτηριστικά πως πάντα μου άρεσε να ανακατεύομαι στην κουζίνα της μητέρας μου για να τη βοηθάω. 6) Θα μπορούσατε να είστε κάτι άλλο πέρα από σεφ; Το σκεφτήκατε ποτέ η ή μαγειρική ήταν ο πρώτος και μοναδικός επαγγελματικός σας έρωτας;

Δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό πέρα από την μαγειρική. Μου αρέσει η δουλειά μου γιατί είναι δημιουργική και μπορώ να εκφράζομαι μέσα από αυτή. Άλλωστε είναι κάτι που επιδίωξα από μικρή ηλικία. 7) Περιγράψτε μας με τρεις λέξεις το εστιατόριο του Electra Palace.

Δημιουργία, εξέλιξη, αφοσίωση είναι τρεις λέξεις που μας αντιπροσωπεύουν.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

#thessbrunch

 Email: thessbrunch@tha.gr

 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017  Proudly envisioned by Thessaloniki Hotels Association