Συντεύξη του chef Κώστα Κούρου - MEDITERRANEAN PALACE


Γεννήθηκε στα Ιωάννινα και σπούδασε στη σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων Πάρνηθας. Αγάπησε τη μαγειρική από τα πρώτα χρόνια της εφηβείας του βλέποντας τη μητέρα του να μαγειρεύει παραδοσιακές γεύσεις της Ηπείρου. Ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο της γαστρονομίας το 1987 και διαθέτει μεγάλη εμπειρία έχοντας εργαστεί σε πληθώρα ξενοδοχείων μεταξύ των οποίων το Pentelikon, το Robinson και το Capsis Hotel. Παράλληλα έχει εργαστεί ως καθηγητής μαγειρικής τέχνης σε ιδιωτική σχολή. Είναι ο σεφ του ξενοδοχείου Mediterranean Palace Hotel στη Θεσσαλονίκη

1. Το thessbrunch πόσο σημαντική πρωτοβουλία είναι για την πόλη και την γαστρονομική της εικόνα; Θεωρείτε ότι μπορεί να εξελιχθεί σε γευστικό θεσμό;

Tο thessbrunch είναι μια ιδιαίτερα καινοτόμος ιδέα η οποία έχει ως βασικό στόχο να αναδείξει τα τοπικά προϊόντα της Θεσσαλονίκης και ταυτοχρόνως να προωθήσει νέα γαστρονομικά concept. Θα μπορούσε κάλλιστα να καθιερωθεί ως γευστικός θεσμός.

2. Αν η Θεσσαλονίκη ήταν καλοκαιρινό κοκτέιλ, τι γεύση θα είχε;

Η Θεσσαλονίκη θα ήταν ένα δροσερό κοκτέιλ με άρωμα από φρέσκα μπαχαρικά και γεύση ροδιού. Δυνατό στην γεύση αλλά με ένα ελαφρύ και γλυκό aftertaste.

3. Το μικρόβιο της μαγειρικής σε ποια ηλικία συνειδητοποιήσατε ότι το έχετε;

Συνειδητοποίησα την αγάπη μου για τη μαγειρική στα πρώτα χρόνια της εφηβείας μου όταν άρχισα να περνάω όλο και περισσότερες ώρες στη κουζίνα, βλέποντας την μητέρα μου να μαγειρεύει παραδοσιακά φαγητά της Ηπείρου.

4. Ποιο ήταν το πρώτο υψηλού επιπέδου πιάτο που φτιάξατε και πόσο σημαντικό ήταν για την περαιτέρω επαγγελματική πορεία σας;

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής μου σε έναν διαγωνισμό μαγειρικής χρειάστηκε να χρησιμοποιήσω για πρώτη φορά φουαγκρά και τρούφα. Το πάντρεμα αυτών των δυο υλικών σε συνδυασμό με πουρέ πράσινου μήλου ξεχώρισε με αποτέλεσμα να μου χαρίσει το πρώτο βραβείο. Η διάκριση αυτή αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα μου.

5. Ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας σεφ για να φτάσει στο δικό σας επίπεδο;

Πρέπει να έχει πάθος και μεράκι για την μαγειρική, να είναι οργανωτικός και να παρακολουθεί τις νέες τάσεις και εξελίξεις του χώρου.

6. Η μαγειρική για εσάς είναι απλώς επαγγελματική ενασχόληση ή τρόπος ζωής και μέσο έκφρασης;

Πιστεύω ότι αν η μαγειρική δεν είναι τρόπος ζωής και μέσο έκφρασης, δεν μπορείς να διακριθείς στο χώρο. Όταν η μαγειρική είναι απλώς επαγγελματική ενασχόληση, μένεις στάσιμος.

7. Περιγράψτε μας με τρεις λέξεις το εστιατόριο του Mediterranean Palace Hotel.

Ποιοτικό, εξαίσιο και μοναδικό!


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

#thessbrunch

 Email: thessbrunch@tha.gr

 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017  Proudly envisioned by Thessaloniki Hotels Association