Συνέντευξη του chef Αντώνη Θεοδωράκη - Le Palace Art Hotel


Λίγα λόγια για τον chef Αντώνη Θεοδωράκη

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα μεγάλα οικογενειακά συμπόσια και τα παραδοσιακά μαγειρέματα του τόπου του τον ώθησαν να σπουδάσει τη μαγειρική τέχνη. Έχει βραβευτεί αρκετές φορές και όπως ο ίδιος λέει στηρίζει την αστική κουζίνα. Είναι σεφ στο ξενοδοχείο Le Palace Art Hotel στη Θεσσαλονίκη, δάσκαλος μαγειρικής σε ιδιωτική σχολή και μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος, ενώ στηρίζει γαστρονομικά διάφορους χώρους εστίασης ανά την Ελλάδα.

1. Η Θεσσαλονίκη έχει έντονη γαστρονομική κουλτούρα. Το thessbrunch μπορεί να θεωρηθεί ως γαστρονομική διεύρυνση του γευστικού χάρτη της πόλη μας;

Θεωρώ την Ελληνική κουζίνα από τις υγιεινότερες και πιο γευστικές στο κόσμο. Οι συνταγές της μαμάς και της γιαγιάς είναι αξεπέραστες και δεν μπορούν να συγκριθούν με οτιδήποτε προσυσκευασμένο ή “γρήγορο”. Το Thessbrunch υποστηρίζει την τοπική αγορά και τους Έλληνες παραγωγούς, με αποτέλεσμα σημαντικό για την ανάκαμψη της γαστρονομικής κουλτούρας στη πόλη μας.

2. Η μαγειρική είναι άλλη μια επαγγελματική απασχόληση ή ένας τρόπος δημιουργικής έκφρασης με γευστικό αποτέλεσμα;

Η μαγειρική για μένα είναι μια μορφή ξεκούρασης και διαφυγής από τις έγνοιες της καθημερινότητας. Παρόλα αυτά δεν αρκεί μόνο το ταλέντο για να γίνει κάποιος καλός μάγειρας. Σε έναν νέο που θέλει να ακολουθήσει αυτό το επάγγελμα αυτό, η συμβολή μου είναι να θυμάται πώς ταλέντο χωρίς εκπαίδευση, γνώση και εμπειρία είναι φαγητό χωρίς αλατοπίπερο!

3. Με αφορμή το project thessbrunch θα εισέλθετε ως εστιατόριο στον κόσμο του brunch καθώς θα το καθιερώσετε όλο το χρόνο. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς αυτό το νέο βήμα και τι ανταπόκριση περιμένετε από αυτό το νέο γευστικό φρεσκάρισμα του μενού σας;

Ήμαστε ενα ξενοδοχείο που προωθεί την Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα και κουλτούρα πιάτων. Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε είναι να αναδείξουμε τα παραπάνω, με μια φρέσκια ματιά. Τα κλασικά πιάτα των μαμάδων μας παίρνουν έναν καινούργιο “αέρα” στη δική μας κουζίνα, παραμένοντας όμως γευστικά και θυμίζοντάς μας όλα όσα αγαπάμε στην ελληνική γαστρονομία. Η συμμετοχή μας στο project του Thessbrunch μας δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε στον υπέροχο και προσφάτως ανακαινισμένο χώρο μας ότι γεύση, υγεία και παράδοση πάνε μαζί!

4. Αν η Θεσσαλονίκη ήταν πιάτο, τι γεύση θα είχε; Ένα χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης μέσα στους αιώνες είναι η πολυπολιτισμικότητα της. Για αυτό και δεν είναι ένα μόνο πιάτο. Είναι μια μεγάλη πιατέλα φαγητών απο την Ανατολή και τη Δύση, ένα πάντρεμα γεύσεων και αρωμάτων. Αυτό την κάνει και τόσο ιδανικό γαστρονομικό προορισμό!

5. Πώς θα περιγράφατε στο κοινό με τρεις λέξεις το εστιατόριο του Le Palace; Στο Le Palace κανείς δεν μπορεί να σκεφτεί καλά, να αγαπήσει καλά, να κοιμηθεί καλά αν δεν φάει πρώτα καλά! (Βιρτζίνια Γουλφ).


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

#thessbrunch

 Email: thessbrunch@tha.gr

 

  • Facebook - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017  Proudly envisioned by Thessaloniki Hotels Association